joi, 25 noiembrie 2010

Sarea, sarea iodata, eventual imbogatita cu flor

Din ciclul:
"Omul isi sapa groapa cu proprii lui dinti"

STIATI CA...
...facem parte dintr-un experiment tare interesant si periculos?!
...ca traim in tara nimanui?
Guvernul Nastase(PSD adica niste comunisti pusi pe genocid) a promulgat o hotarire privind obligativitatea consumului uman de sare iodata. Prin urmare, mindra noastra tara era obligata sa produca, sa comercializeze si sa importe NUMAI sare iodata.  Ani de-a rindul am fost invatati sa consumam numai sare iodata. Insa doar 8000 romani din Romania aveau nevoie de acest element chimic suplimentar. Si iata ca treaba s-a generalizat crezindu-se ca toata populatia va face hipotiroida. Bleah...
Daca nu stiti despre ce vorbesc iata si un ambalaj:



Hai sa va dau si nr legii:
Hotararea de Guvern nr. 568/06.2002 privind obligativitatea consumului uman de sare iodata 

Guvernul boc si basescu nu au facut insa nimic pt. a abroga aceasta HG, desi era foarte simplu: o simpla hotarare a guvernului boc prin care aceasta sa fie abrogata ! Ar fi durat mai putin de 24 de ore sa se faca acest lucru, inclusiv decizia de publicare in Monitorul Oficial. Se pare ca singurii indignati am ramas noi, cei care nu facem parte din clasa “demnitarilor”. Nu stiu cum isi sareaza capetenia mincarea.




Necesarul de iod
În anul 1850 s-a stabilit că iodul este un element chimic esenţial pentru organismele vii. Necesarul zilnic de iod este de 100–200 μg. Importanţa acestuia la om şi animale se manifestă prin biosinteza hormonilor tiroidieni (tiroxina şi triiodotironina) şi prin prevenirea formării guşii. Cantitatea minimă de iod absorbită pentru a preveni guşa este de 70 micrograme pe zi. În Regatul Unit, valoarea de referinţă este dublă ca măsură de precauţie.(SUPRADOZARE CONSTIENTA SI PERICULOASA). O limită superioară de siguranţă este de 1 mg/zi, existând riscul afectării tiroidei în cazul depăşirii acestei doze.

Cititi si convingeti-va(e necesar sa notati!):

Iata continutul de iod din 100 g din urmatoarele alimente:
• hering – 66 micrograme
• lactate – 4-11 micrograme
• creveti – 190 micrograme
• legume – 1-10 micrograme
• stridii – 60 micrograme
• laminaria (alge) – 0,3 g
• pastrav – 3,5 micrograme
• oua de pasare – 10 micrograme
• carne – 3 micrograme





Ok, pina aici, hai sa va spun si cum se obtine IOD-ul.

Dintre numeroasele amplasamente unde există minerale cu conţinut de iod, doar două sunt exploatate ca sursă de iod: un mineral din Chile (caliche) şi câmpurile petroliere din Japonia şi Statele Unite. În caliche se găseşte, care este principalul produs în activităţile miniere şi cantităţi mici de iodat de sodiu şi iodură de sodiu. În timpul flotarii minereului şi producerii azotatului de sodiu pur se extrage iodatul de sodiu şi iodura de sodiu. Concentraţia relativ mare de iod în caliche şi dezvoltarea mineritului intensiv, practicat în ultimii ani, au propulsat statul chilian în poziţie de lider mondial la producţia de iod în 2007.

Majoritatea producătorilor de iod utilizează ca materie primă apele saline prezente în zăcămintele de gaz natural. Câmpul de gaze naturale japonez din partea estică din Minami Kanto şi cel din nord-vestul Oklahomei, Bazinul Anadarko, Statele Unite ale Americii sunt două surse de apă salină bogate în iod. Acestea au o temperatură de peste 60 °C datorită adâncimii la care se găsesc sursele. Mai întâi, apa este purificată şi acidulată prin utilizarea acidului sulfuric, apoi iodura este oxidată la iod cu ajutorul clorului. Rezultatul este o soluţie de iod diluată care necesită o procedură de concentrare. În acest scop, soluţia este barbotată cu aer, cauzând evaporarea iodului, dirijat apoi spre o coloană de absorbţie cu acid în care se adaugă dioxid de sulf — folosit pentru reducerea elementului chimic căutat. Acidul iodhidric reacţionează cu clorul producând precipitarea iodului, iar după filtrare şi purificare, iodul astfel obţinut este aglomerat. Reacţiile chimice în procesul descris sunt prezentate mai jos:



2 HI + Cl2 → I2↑ + 2 HCl
I2 + 2 H2O + SO2 → 2 HI + H2SO4
2 HI + Cl2 → I2↓ + 2 HCl


(uf, grea e chimia pentru omul de rind..., aducatoare de profit pentru capetenie si ucigatoare pentru nestiutori)
Producţia iodului prin electroliza apei de mare nu este o metodă agreată din cauza insuficienţei iodului din apă şi consumului foarte mare de energie electrică implicat în procesul electrolizei. O altă sursă de iod este varecul, folosit ca sursă primară în secolul al XIX-lea, actualmente el nemafiind folosit întrucât randamentul economic al metodei de extragere nu este satisfăcător.
Mostrele comerciale de iod solid conţin impurităţi în proporţie ridicată; acestea pot fi înlăturate prin sublimarea şi apoi desublimarea vaporilor rezultaţi. O compoziţie ultrapură de iod poate fi obţinută prin reacţia iodurii de potasiu cu sulfatul de cupru (II), care are ca produs de reacţie iodura de cupru (II). Aceasta se va descompune în iodură de cupru (I) şi iod molecular:



Cu2+ + 2 I → CuI2
2 CuI2 → 2 CuI + I2
În laborator pot fi utilizate diverse metode de izolare a iodului, de exemplu izolarea analoagă a halogenurilor: oxidarea iodului din acidul iodhidric cu ajutorul dioxidului de mangan. (Sursa: wikipedia)
DECI MINCAM CHIMIEEEEE !
ACUM, daca ati fost atenti mai sus, nu stiu daca vreti sa mincati sare cu iod obtinut din atitea procese chimice. Eu NUUUU! Si oricum, de peste 10 ani MANINC NESARAT si nu am nicio GUSA. Evident ca mincarea fara pic de sare nu are gust si ca atare folosesc foarte putina la dresul mincarii preparate.

Iata si CONSECINTELE FOLOSIRII UNIVERSALE A IODULUI: 
-hipertiroidii induse la  eutiroidieni; 
-creşterea ratei cancerelor tiroidiene. Într-un studiu din Tasmania rata a crescut de trei ori  la persoanele peste 49 de ani; 
-creşterea volumului glandei tiroide, de la 4,8 ml la 8,6 ml, într-un studiu publicat de European Journal 2000 Ana de Premawardhana L
-iodul urinar a crescut, după acelaşi studiu de la 105 la 152 microg/l  
-afectarea vederii prin toxicitate directă asupra retinei (pigmentul epitelial retinian) demonstrat de Singalavanija A şi colaboratorii folosindu-se de electronoretinografie, potenţiale vizuale evocate (VEP) şi angiografia fundului de ochi cu fluoresceină(FA); 
-creşterea constantă a Basedow-ului autoimun; 
-hipotiroidie indusă prin iod ; 
-tiroidită Hashimoto; 
-creşterea incidenţei cancerelor tiroidiene papilare ; 
-după D. A. Koutras de la Departement of Clinical Therapeutics, Universitatea Atena, iodarea alimentelor poate avea următoarele efecte asupra tiroidei

Deci sa nu intram in alte amanunte medicale...
Traim intr-un sat fara ciini, aceasta Romanie condusa de niste comunisti. Hai sa stam strimb si sa judecam drept. 

Sare din Franta!!! cu iod+fluor
Ce putem face sa ne salvam?

O prima masura este sa reducem consumul de sare(sau sa-l eliminam!)
O alta masura este sa schimbam sarea de bucatarie si sa cautam sare gema, bulgare de sare si sa verificam pe ambalaj daca exista in continut IOD!
O masura ar fi sa semnam cu toti petitia de mai jos. Sunati-va prietenii si rudele si anuntati-i sa semneze petitia si sa se informeze despre sare si iod!



Va recomand tuturor sa semnati petitia “Fara E 536 si iod in sarea alimentara!”
http://www.petitieonline.ro/petitie/fara_e_536_si_iod_in_sarea_alimentara_-p33693052.html


STATI !!! Nu am terminat, despre FEROCIANURA DE POTASIU nu v-am povestit.
Iodul ca iodul, dar voua va convine sa fiti otraviti in fiecare zi? E563 ferocianura de potasiu care la 100 grade Celsius se transforma in cianura de potasiu(ce spuneti romani?), care e periculoasa. Deci de fiecare data cand pui sare in mancare iti pui si putina otrava. Suntem otraviti cu buna stiinta si lumea accepta.
Sare imbogatita cu I si F

Pentru ca sarea fina iodata sa nu se aglomereze la umiditate se pun ANTIAGLOMERANTI ca E535 si E536. Acestia sunt cianhidre (ferocianuri) care la temperaturi de 80-90 de grade Celsius se descompun.(adica la prepararea mincarii pe foc).  

Impreuna cu potasiul eliberat se transforma in cianhidra de potasiu, sau altfel spus… cianura. 

BRR! Otrava extrem de toxica.

 

 


Sarea din Franta
  

Nu v-am convins?

Roman, ni se pregateste un GENOCID! Nu ne-au omorit cu vaccinurile NH1, etc vor sa ne decimeze si prin alte metode. Sistemul sanitar din Romania este la pamint iar "prostimea" saraca nu are bani sa se trateze! Se foloseste intens obligativitatea sub forma unei bune functionari aorganismului si preventiv.

Acesta este inceputul sfirsitului, The End-ul mediatizat...Pregatiti-va si cercetati tot ce inghititi. 

Sa va mai spun ca E535 si E536 conduc la: boli cardiace ischemice, accelerarea proceselor de ateroscleroza, toxicitatea indusa de ferocianura de sodiu sau potasiu.

Dupa cum se vede, sarea franceza este imbogatita cu IOD si FLOR !!!



Va invit sa cititi si un articol despre initium.
ATENTIE!!!
Daca vedeti pe etichete urmatoarele:
 FERITI-VA oameni buni! Va veti convinge ca astia ne vor MOARTEA!
Guvernul roman a ales sa fie prima tara din lume sa foloseasca directivele uneii organizatii nenorocite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu